Workshops

Op avontuur in het verleden! Of gewoon het heden! Op Erve Eme hebben we de mogelijkheid om voor kleine groepen spannende workshops aan te bieden. Op locatie in de gereconstrueerde boerderij leert u vaardigheden als vuur maken, een mes of speerpunt smeden, potten bakken en leerbewerken (bijvoorbeeld vingerbeschermers of messchedes). Maar bijvoorbeeld ook de grond beginselen van het zwaardvechten als Frankisch militair tijdens een militaire training. Of wat dacht u van leren boogschieten met deels authentiek historische bogen.
Smeden

Het geheim van de smid leren. Ervaar het werken met ijzer en vuur, maak zelf een voorwerp zoals een mes, speerpunt of vuurpook. We smeden op traditionele wijze en in een kleine groep, onder beleiding van een ervaren smid. Beleef de magie van het aambeeld. 

Een begincursus wapensmeden dus. Of een historische vuurslag maken waar ik je dan daarna mee leer omgaan. We werken met een kolenvuur in de open lucht. Kosten zijn €55 pp 13.00 tot 16.00 inclusief gebruik materialen en veiligheidsmiddelen. Max. 6 personen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. We sluiten af rond het vuur in de historische boerderij.  

Het is ook mogelijk een privéworkshop met enkele personen te boeken, prijzen en smeedwensen in overleg. 
 UMzQt1488557982.jpg
Leerbewerking
Boogschieten

Instinctief boogschieten is de meest pure vorm van schieten, het gebruik van de boog zoals dit al millenia gebeurt. Het is daarnaast erg Zen, want alles draait om balans, aarden en de kunst van het loslaten.

Men leert schieten zonder richtmiddelen, met traditionele bogen. De bogen hebben een beperkte trekkracht, zodat ook onervaren schutters er veilig mee kunnen omgaan. Maar voor wie wil zijn er ook krachtiger boogtypes aanwezig. Voor mensen met een lichamelijke beperking hebben we enkele historische kruisbogen beschikbaar.

Maximaal aantal deelnemers is 8 personen. Kosten zijn €35 pp voor een workshop van twee uur, waarna we nog even gezamenlijk wat drinken en nakletsen in de historische boerderij.    

 F4l8x1488560741.jpg
Krijgskunst

Leren omgaan met schild, zwaard en speer. Het draait om evenwicht, vorm en effectiviteit van beweging. In tegenstelling tot wat we (te) vaak in films zien, staat zwaardvechten ver af van het om je heen hakken met je zwaard. Het is een kunst.

Maar zoals alle kunst is het te leren en onze getrainde zwaardvechter is graag bereid je de basisbeginselen ervan bij te brengen.
 VfbXA1487327859.jpg
Workshops kunnen ook als maatwerk, we stellen het programma dan in overleg met u samen, om zo goed mogelijk op uw wensen aan te sluiten. Catering kan op verzoek worden verzorgd door een externe partij.

Maak uw belangstelling voor een workshop kenbaar via het contactformulier en wij nemen contact met u op om uw wensen te bespreken.

Voor scholen hebben wij een apart programma, kijk daarvoor bij Educatie.