Atelier

Welkom in het Aterlier van Archeologie Beleven! In het Atelier werken een aantal gepassioneerde ambachtlieden samen met als doel het creëren van smeedwerk, gietwerk en kleding met een hoog gehalte aan autenticiteit. Ons doel daarbij is het bijdragen aan de beleving van het verleden.
Kleding

Wij maken naar historische voorbeelden kleding voor Levende Geschiedenis en tentoonstellingen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van stoffen, draad en kledingaccessoires met een authentieke uitstraling. De kleding wordt op basis van gedegen onderzoek geheel met de hand gemaakt om zo dicht mogelijk het oorspronkelijke beeld te benaderen.
 sNbtW1516876617.jpg
De Smederij (Fabrica)

Voor diverse musea en educatieve instellingen in binnen- en buitenland maakten wij al replica's van archeologische vondsten. Daarnaast werd en wordt veel werk gedaan voor re-enactors. De voorwerpen en gereedschappen zijn volledig functioneel en kunnen dan ook prima gebruikt worden bij demonstraties. Vanwege het internationale karakter van dit onderdeel is de tekst van de Fabrica in het Engels.
 F2FMU1516790167.jpg