Historisch Erf Erve Eme, Zutphen

De Franken terug in Zutphen

Archeologie Beleven! is onder meer actief op het Frankische erf van de Stichting Erve Eme aan de Harenbergweg 1 te Zutphen. Het in Nederland unieke erf krijgt nog meer authentieke beleving met publieksactiviteiten, waarbij door onder meer re-enactment de Franken weer tot leven worden gebracht. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.

Het waren roerige tijden, de tijden van de grote volksverhuizingen. De Franken woonden in de Romeinse tijd al langs de IJssel. Erve Eme vertelt het verhaal van de gewone mensen. Op het erf staan nu twee vroegmiddeleeuwse gebouwen, de woonboerderijen. Verder is er een voor die tijd karakteristieke hutkom, een smederij, een bijenstal en een ovengebouw met rook-, brood- en pottenbakkersoven. Erve Eme toont een kleine ambachtsnederzetting met een bronsgieter, een visser, een pottenbakker en de smid, die voor de boeren, ambachtslieden en krijgers in de wijde omgeving gereedschap en wapens maakte.

Erve Eme

Op Erve Eme bieden wij in nauwe samenwerking onder meer educatieve activiteiten aan. Enkele malen per jaar organiseert men publieksevenementen, waarbij van alles te zien en te doen is. Wilt u meer informatie over het historisch erf en Stichting Erve Eme, ga naar Erve Eme en kijk wat daar allemaal te doen en te zien is! 

 svr4Q1488544629.jpg